diumenge, 8 de maig del 2011

Diari de Campanya: 1, 2 i 3...



Primer cap de setmana de campanya. La cosa ha començat valenta. Divendres, quan encara estàvem despegant, ens va tocar fer el debat entre els candidats a la presidència de la Generalitat. Enric Morera va fer una gran intervenció i de fet, l'enquesta digital d'El Mundo ens dóna la raó: va ser el millor del debat. I no sols això, la nit del debat, Enric Morera era Trend Topic a València, malgrat que els dirigents del PP que hi manen a RTVV intentaren amagar el debat de totes les formes possibles: un divendres, després d'una pel·lícula infumable, després dels informatius... I clar, 73.000 persones van vore el debat només.

Em va cridar molt l'atenció del sèquit d'Alarte, almenys 12 persones molt preocupades per la imatge, per les ombres de la cara i per l'angle de la càmera. Pel discurs sembla que no es preocupen tard i per això va passar com el burro Vitòria, sense pena ni glòria.

Camps també portava una comitiva important, amb escoltes a la porta de les seues dependències que et miraven mal quan passaves. Nosaltres, en total, hi anàrem tres: el candidat i dos acompanyants. Lògicament, qui té tota la responsabilitat és qui parla i per tant, per molta gent que hi vaja no ho farà millor.

Després del debat, que sempre és un moment de tensió, continuàrem la faena a Godella. Bonica població de l'Horta on vaig gaudir de la música de Pep Gimeno "Botifarra", Arrop o Talladetes i Josep Aparicio "Apa". Per a rematar una jornada dura, encara vaig poder marcar-me una malaguenya amb Tere Segarra, gran cantadora i balladora i una jota i fandango del Nord amb Tere i amb Mariajo Algarra, activista històrica i gran "folkloròpata". A tot açò, l'esgotament va ser més suportable gràcies a la presència de Cristina, qui també va de cap estos dies fent la seua campanya municipal i després de complir amb el treball, deixàrem que continuara eixa gran festa de música en valencià organitzada per Compromís per Godella. Eixe poble té la sort de tindre a Eva Sanchis, qui serà una gran alcaldessa.

Dissabte va ser el torn del míting de Castelló. Com sempre, és un plaer retrobar-me amb la bona gent del Nord que treballa sens descans per este país. Toni, Manolo, Josep, Josep-Lluís, Josep Maria, Enric, Ali, Vicent, Roger... I fins i tot estava eixe gran homenot del País que és Joan Francesc Mira. El gran descobriment de la jornada va estar en el bon vi i el bon cava que estan fent en les terres de l'interior de Castelló. Molt a tindre en compte, en especial un vi que han batejat com "Barranc de l'Infern" que és d'una grandíssima qualitat.

I hui diumenge, acabe este línies mentre prepare la motxilla per marxar a València. Els trons, llamps, pluja i pedra d'ahir ha donat pas a un dia magnífic, ideal per a estar al Parc de l'Oest on anem a celebrar la festa de les escoletes infantils. Una aspiració que, amb Compromís, serà una realitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada