dimarts, 5 d’octubre del 2010

10 anys d'il·lusió, amistat i folklore


El passat cap de setmana la Colla Brials -critatura filla de Toni Guzmán i Francesc Miquel Garcia i neboda d'un bon grapat de folkloròpates compulsius- celebrava els seus primers 10 anys d'existència al Teatre Auditori Municipal d'Aldaia (TAMA). Allà que em convidaren a participar, com fa un parell d'anys en la presentació del segon disc recopilatori de música tradicional de la Canal de Navarrés de la colla, i allà que anàrem a gaudir amb els pares de la criatura i amb tots els qui col·laboren, bons amics i amigues de grups d'indrets diferents del País: Sagunt, Biar, Castelló, València, Alaquàs, Alginet, l'Alcúdia... Gent que portem en este món molts més anys que la colla i que gaudim com el primer dia.

Un festa completa i agradable, plena de moments tendres, d'emocions. Un dia complet per a mi de retrobaments amb uns i de conéixer a gent nova. Una jornada amb molt de folklore que això, per a mi i per a tots els qui participàrem és una manera de mostrar el nostre respecte als avantpassats, la nostra estima pel nostre país i les nostres ganes per fer que eixe llegat arribe a les generacions futures i no es perda la nostra identitat.

Mentre esperàvem l'hora de l'actuació parlàvem, assajàvem i allà que ens vaig trobar a músics de corda i vent repassant el Fandango de Quintos d'Énguera. Una preciositat de la qual vaig gravar uns segons secretament i que hui compartisc amb vosaltres en la meua llibreta.

Llarga vida a la Colla Brials!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada