dimarts, 19 d’octubre del 2010

27 anys… 27 setmanes culturals

Si una de les coses que estic molt orgullós de la meua comissió fallera és que som pioners. Una falla que té ara 31 anys de vida va decidir, fa 27 anys, començar a celebrar la seua setmana cultural. Eren temps en que el calendari faller no estava tan atapeït d’actes com està ara i era un bon moment per a celebrar uns actes públics, on convidar a fallers, socis, veïns, amics, per a compartir artesania, art, cultura, història...

I eixa sàvia decisió posada en marxa pel president i fundador, Manuel Cosín i Rubio, no ha fallat ni un any. Tots els anys hem tingut setmana cultural i darrerament hem aconseguit crear una dinàmica força interessant. Quan no fem exposicions de temes d’història local, amb fotografies i objectes, fem exposicions d’artistes locals. És un orgull fer que el casal siga un contenidor d’art i de cultura obert a tot el públic perquè eixe és l’altre encert de la nostra comissió, de la falla Eduardo Merello: obrim la festa i els actes al carrer i a tots els públics perquè les falles també són cultura i han d’estar a l’abast de tot el món.

Diumenge que ve, a les 19 hores, inaugurem la XXVII Setmana Cultural, amb folklore, degustació gastronòmica i una interessant exposició de la història de l’Escola d’Aprenents, un centre de formació professional mític d’on han eixit els professionals que en el seu dia treballaren a la factoria d’AHM de Sagunt, i d’on també han eixit grans tècnics i enginyers.

El diumenge, si voleu passar, esteu convidats i convidades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada