dimecres, 18 d’agost del 2010

El Barri Obrer i la cultura popular

Des de ben menut que recorde les festes del Barri Obrer, una bella urbanització de cases blanques que es remunten als inicis de la història del nucli del Port.

L'encant que ja té per si este barri es multiplica tots els anys per estes dates amb el concurs de pintura en l'asfalt, una iniciativa que ompli el carrer de colors i d'art i que unix per uns dies a grans i menuts, a experts i aficionats al món de la pintura per a plasmar la seua expressió artística a sobre el quitrà i els altres elements que amaguen la terra del carrer.

Allò que en la resta d'any és pas de vehicles, per uns dies és museu i llenç, és art i és festa. Sempre he comparat este curiós concurs amb les falles i veig eixa essència valenciana de fer obres d'art per fer-les desaparéixer, en este casa, sota les rodes dels cotxes. I això dóna pas que a l'any següent es puga celebrar de nou la festa, que colles d'amigues i amics tornen a quedar per pintar i que els veïns isquen a sopar al carrer en harmonia i germanor.

Eixa és l'essència de la festa popular, de les nostres festes populars de carrer. És d'agrair el gran esforç de l'associació cultural que organitza les festes any rere any i que demostra que una altra festa és possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada