diumenge, 20 de juny del 2010

A l'estiu, tot lo món viu

Així diu un refrany popular valencià. Demà, 21 de juny, a les 11.29 hores entrarà oficialment l'estiu, serà el solstici dels mesos de la calor, del sol i també de la vida. El dia 23, totes i tots eixirem als carrers, a les places, a les platges i on siga, per celebrar la nit de Sant Joan i reivindicar l'arribada de l'estiu, de l'estació de les festes populars, de les vacances, de collites i de tantes altres coses.

I en Alacant, la ciutat bull de festa amb les seues fogueres, que malauradament han anant passant a denominar-se "Hogueras" i on el valencià a perdut molt de protagonisme per un procés molt accelerat de la societat alacantina, una societat en altres temps molt valenciana i que en les darreres dècades ha estat més pendent de Madrid que de ser una capital del sud valencià.

Malgrat això, a l'estiu tot lo món viu i és el temps de la xarrada a la fresca, del sopar al carrer, de prendre el bany, d'anar al ball i ballar, de prendre orxata, de suar, de queixar-nos de la calor, d'amagar-nos de les tronades d'estiu... i de tantíssimes altres coses que ja feien els nostres avantpassats. I la qüestió és que no s'ho passem tan mal els valencians quan venen milers i milers de persones d'altres indrets a passar l'estiu amb nosaltres.

Que tinguen vostés un bon estiu!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada