dissabte, 21 de gener del 2012

Foc a l'hivern!

Hui estic content. Mentre deixe clar temes del treball, prepare els trastos de dimoni per a la vesprada i els instruments per a la nit. Hui és el gran dia de la colla de dimonis la Diabòlica de Morvedre, la meua colla. Hui, celebrem la festa de Sant Antoni amb l'associació Amics dels Cavalls de Sagunt.

Dia gran, de festa, alegria i cultura popular. Dia de compartir rialles, anècdotes, cançons i amistat, perquè si alguna cosa que m'agrada i molt de la meua colla és això, l'amistat, el bon ambient i l'estima per les tradicions del nostre país.

Al voltant de la foguera celebrarem que un any més ens hem pogut aplegar, amb els nostres recursos propis, amb molt poca ajuda oficial malgrat mobilitzar a milers de persones en el correfoc i en l'encesa de la foguera, però ho celebrarem. Amb pólvora, amb llum, amb soroll, amb música de dolçaina i tabalet li botarem foc a la foguera, cremarem les coses dolentes que portem a la motxilla des de l'any passat o algunes més dolentes i greus que ja ens han passat en els pocs dies de l'any que està en marxa.

Cal que ens oblidem d'allò que no ens agrada i que gaudim, en esta festa de l'hivern que volem cremar, en esta manifestació cultural, en este dia tan especial que és, per damunt de tot per a mi, una gran festa de l'amistat.

Si voleu passar, estarem tot el dia en la Plaça Major de Morvedre, i per la vesprada, a partir de les 19 hores, començarem amb el correfoc i la foguera. Després, sopar a la plaça i bureo amb instruments tradicional.

Convidades i convidats esteu.

1 comentari:

  1. És un goig veure el ventall magnífic, mural social i quotidià de les festes del nostre país. I tu estàs sempre en alguna. Quan dorms Enric!! Crack.

    ResponElimina