dilluns, 8 de novembre del 2010

"El tonto dels paperets"



No sé molt bé qui era. Des de ben menut, però, he sentit dir molt eixa expressió de “la loca dels paperets” o “el tonto dels paperets”. Supose que seria una persona amb devoció pels papers i, pel diminutiu, supose que seria perquè portaria papers xicotets o, més bé, es dedicaria a trencar papers fins convertir-los en paperets.

Feia molts anys que no escoltava eixa expressió. La setmana passada, però, la imatge del “tonto dels paperets” va pegar la volta al món gràcies a un vídeo penjat en la xarxa de xarxes, on es veu a un destacat parlamentari del Partit Popular a les Corts Valencianes fent el “tonto” amb uns paperets, amb l’únic objectiu de destorbar a una portaveu de l’oposició, en este cas Mònica Oltra, qui és una persona non grata per als populars per denunciar i dir les coses com són.

Per desgràcia, a les Corts Valencianes existixen altres patologies dels diputats del PP. Exercint la meua tasca periodística, veig des de les finestretes que té la premsa a l’hemicicle com els parlamentaris de la dreta es dediquen a jugar amb l’IPhone; a connectar-se al Facebook; a llegir power points d’acudits o de xorrades en cadena; a parlar, parlar i parlar per telèfon mòbil; a llegir el dossier de premsa que els prepara tots els matins el gabinet de premsa del PP; a fer carasses; a pegar palmetes; a no pensar...

Alguns d’estos diputats o diputades no han fet res en tot el que va de legislatura. Cap pregunta parlamentària per escrit. Cap proposició no de llei. Cap intervenció des de la tribuna. Viuen una jubilació daurada amb les despeses pagades i un bon sou. Un agraïment pels serveis prestats al partit. I alguns, el màxim que poden o saber fer és això, trencar paperets per a interrompre a una parlamentària d’un grup que fa més en una setmana que tot eixos junts en quatre anys.

1 comentari:

  1. Mare meua, això podríem fer: un repor explicant el dia a dia d'un diputat del PP i un de Compromís.
    Les comparacions són odioses, però estaria bé que la gent veiere què fan uns i altres.

    Salut

    ResponElimina