dimecres, 30 de juny del 2010

La darrera funció

Sembla que Sagunt a Escena, històric festival de teatre, arriba a la seua darrera funció. De moment, el nom del festival ja l'han canviat, un nom històric ha desaparegut per caprici d'una Conselleria d'Incultura, plena de gent inculta, antivalenciana i que sols està per l'interés d'omplir-se la butxaca amb bons jornals a final de mes. Eixa és la trista realitat.

Allò que era un festival important, on ha vingut el Ballet Nacional de Cuba, la Núria Espert, el Serrat, la Bonet, el Raimon, el Brujo i tants altres artiste de primera fila, sembla que es transforma a poc a poc en una tragèdia, en una tragèdia dirigida per gent que sols pot treballar en una comèdia patètica i ridícula, en un sainet de vestits a mida, de regals de Nadal i paraules carinyoses per telèfon que acaba en paradisos fiscals plens de diners públics.

La tragèdia serà la darrera funció de Sagunt a Escena i el govern del PP serà el protagonista en viu i en directe de fer una reedició de la Destrucció de Sagunt, de la seua cultura, del seu patrimoni i del seu festival de teatre d'estiu, que al llarg d'unes dècades ha tingut per nom Sagunt a Escena i que ara ha rebatejat un govern que encara s'aventa els pèls de bigotis de les seues conselleries.

I després de malbaratar més de 30 milions d'euros en la Nau, en eixe lloc no fan res ni a l'hivern ni a l'estiu. Si ningú diu res, ¿qui s'enrecordarà? Cal que el temps escampe una cortina de fum que emboire la memòria, com han fet amb Parc Sagunt -important viver de matolls, mosquits i rates, que no d'empreses- o amb la Ciutat de les Arts Escèniques, convertit en un monument a l'oblit, als enderrocs i les mentides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada