divendres, 31 de maig del 2013

Parets

Sembla curiós que, en estos temps que corren, ens topetem amb gent que mana molt i que sap molt poc. La famosa bombolla, eixa que que va esclatar allà pel 2007 i de la qual no ens hem recuperat encara, va entronitzar al món de l'èxit, del poder i dels diners amb gent amb pocs formació i menys ètica.


Els coneixereu pels seus cotxes, pels seus negocis (molts d'estos desapareguts ja), per les seues cases o pels fastos que acostumen a fer en la vida pública. El sei missatge, però, la seua aportació a la societat és ben buida.


I passa el contrari que a eixos oblidats temples de la sapiència, com la Nostra Antiga Universitat, la Nau, eixe temple del coneixement que recorsa una societat valenciana moderna, i molt avançada als seus temps... 


I tot açò per què? Perquè mentre espere a la cafeteria de la Nau he vist una paret que m'ha ensenyat coses noves. Una paret.


Bártulos

Término universitario en su origen, que se ha extendido a otros ámbitos demla realidad y que hoy, aunque en otr sentido, todavía se usa. Los bártulos eran, inicialmente, "libros de estudio", muy pesados y de uso frecuente entre los estudiantes de derecho, que los llamaban así por el nombre de su autor, el jurisconsulto boloñés del siglo XIV Bártolo...


El món que ens envolta està ple de noves ensenyances. Sols cal fixar-se una miqueta més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada