dilluns, 3 de desembre del 2012

Per molts anys de ser com som!



El passat cap de setmana ha estat molt especial, feia temps que no gaudia tant de dos jornades amb molt de folklore, bon ambient i millor companyia. Dissabte, a Burjassot, ens aplegàrem un bon grapat de persones per a celebrar l’aniversari de Ca Bassot, que feu gran festa pel seu 20 aniversari, encara que després resultà que en són 19 els anys que porten en marxa. La veritat, any amunt o any avall, el que realment importa és la gran tasca social i cultural d’una cas que és motor i punt de trobada no sols de Burjassot i les Hortes, sinó de tot el País Valencià.

Al local del Bassot vam gaudir dels grups, cantants i formacions més representatives del folklore, del folk i de la cançó, d’eixa que combina les nostres arrels amb la modernitat, d’eixa que es nega a oblidar i arraconar la nostra llengua. Quin goig escoltar a tantes persones expressant-se en valencià, fent sonar instruments que vénen també d’antic i que tenen la sana intenció de que això continue i que vaja a més.

I diumenge, el gran Pep Gimeno “Botifarra” va omplir l’auditori de Sagunt, per la causa justa de la lluita contra el càncer. Centenars de persones aplaudiren les seues cançons, les seues contalles, romanços, acudits i rondalles, xarrades de “uelos” que també vénen d’antic. Un pou de saviesa, un catedràtic de la cultura popular valenciana. Un doctor en les arrels de la nostra terra, que no vol que s’oblide la paraula feta cant o rondalla, que no vol que l’oblit guanye la batalla d’arraconar i extingir allò que som.

Gent com la del Bassot o com el mateix “Botifarra” és la gent que admire, la gent amb la qual em relacione, la gent amb la qual em trobe còmode i amb la qual m’agradaria estar tots els dies. És la meua gent, la que sap com som els valencians i no per semblar més cosmopolites, cultes o “chics” hem de canviar les nostres cançons, els nostres instruments o la nostra manera d’entendre i viure la vida. Per molts anys!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada